Prestigio-ASBIS

Google oprema data centre u SAD-u

Kompanija Google objavila je svoje planove i strategiju za 2020. godinu. U ukupno 11 američkih saveznih država gradiće svoje data centre.

googla ulaže u data centre

Više od 10 milijardi dolara za nove data centre

Kompanija Google se u svojim planovima obavezala da će uložiti više od 10 milijardi dolara i opremanje kancelarija i data centara u sledećim državama: Kalifornija, Kolorado, Džordžija, Masačusets, Nerbaska, Njujork, Ohajo, Oklahoma, Pensilvanija, Teksas i Vašington.

Izvršni direktor Google-a i Alphabet-a rekao je da će ove investicije “otvoriti hiljade radnih mesta, uključujući i one u Google-u”. On je istakao da će otvaranje njihovih data centara podstaći lokalnu ekonomiju, širenje svesti o obnovljivim izvorima energije i da će generalno gledano, imati pozitivan uticaj na zajednicu.

Još uvek nije jasno definisano da li će zbog otvaranja velikog broja radnih mesta, kao i izuzetnog uticaja na gradove gde će novac biti ulagan, biti poreskih olakšica od strane SAD-a ka ovoj kompaniji, a baš je to pitanje ubilo veliki Amazonov projekat Long Island City. Na kraju, važno je imati na umu da Google ovo radi jer su mu potrebne investicije i razvoja posla, a ne finaltropija.

Pročitajte i:  Google će koristiti AI tehnologiju za otkrivanje kriznih pretraga

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,