Google-ov novi kampus na Tajvanu biće fokusiran na hardver

Već odavno, Google nije samo kompanija koja obezbeđuje pretragu na Internetu. Tokom poslednjih godina ona je predstavila ne samo svoje telefone, već i laptop računare, pametne zvučnike i pametne displeje.

Očigledno da Google ne želi da se zaustavi na tome i da želi da pojača svoju hardversku diviziju. Kopmanija je zato odlučila da proširi svoje prisustvo na Tajvanu gde već poseduje najveći R&D ogranak u Aziji, što je postignuto kupovinom HTC Pixel tima. Tehnološki gigant je objavio da otvara novi, još veći kampus u New Taipey City-ju, koji će duplirati kapacitete razvojnog tima. Ovaj kampus će služiti i kao novi Google-ov inženjerski centar u državi, a služiće za razvoj novih hardverskih proizvoda.

Google planira da ovaj centar počne sa radom krajem 2020. godine, kada će se postojeći zaposleni preseliti na novu lokaciju, a očekuje se i zapošljavanje nekoliko stotina novih inženjera. Još nije jasno da li će i inženjeri iz HTC Pixel-a takođe biti premešteni u ovaj kampus, ali svakako u narednom periodu od Google-a možemo da očekujemo još mnogo hardverskih noviteta.

Pročitajte i:  Prvi pogled: Android 10 i Samsung One UI 2.0

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

SBB

Maxi
Tagovi: , , , ,