PC Press Studio

Google patentirao tehnologiju za samostalno otvaranje prenosivih računara

Činjenica je da su mnogi izumi nastali upravo zbog brige za one koji nisu u mogućnosti da samostalno obavljaju neke funkcije, budući da im je cilj da olakšaju, te pojednostave život. Najnoviji patent kompanije Google ide u prilog ovoj teoriji, a kreiran je da automatski otvara i zatvara poklopce prenosivih računara.

PCPress.rs Image

Naziv patenta, koji je Google predao Američkoj kancelariji za patente još 2013. godine, je „Prenosivi računar sa motorizovanim pozicioniranjem ekrana“, a javnost je o njemu saznala tek u proteklih par dana. Patent omogućava da se laptop otvori samo jednim dodirom prsta na za to predviđenu površinu, a niz senzora koji su ugrađeni u okvir računara bi, zajedno sa kamerom, prepoznavao lice korisnika, te njegov položaj, te bi prilagođavao ugao pod kojim će se ekran otvoriti, a sve da bi korisnik u svakoj situaciji imao najpoželjniji ugao gledanja. Ekran ovakvog računara bi mogao da prati položaj korisnika, te menja svoj položaj u odnosu na to da li ovaj sedi ili stoji, što bi moglo da bude naročito zgodno prilikom konferencijskih video razgovora.

Pročitajte i:  Google da pregovara sa YouTube izvođačima

PCPress.rs ImagePatentna prijava ne opisuje način rada senzora i motora koji bi otvarali poklopac, te načine za izbegavanje otvaranja i zatvaranja u neželjenim trenucima, a patent je već odobren, te kompanija ima zeleno svetlo da nastavi sa razvijanjem ove tehnologije.

Izvor: Bug

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,