ePlaneta

Google Photos Locked Folder postaje dostupan na većem broju telefona

Google Photos Locked Folder opcija, koja služi za čuvanje fotografija u zaštićenom okruženju, osim na Pixel telefonima, konačno će biti dostupna i na drugim Android uređajima. Kompanija je ovaj potez najavila u septembru, kada su naveli da će se to desiti „uskoro“, a sada je došao trenutak kada je taj plan počeo da se realizuje. Za početak, opcija se pojavila na nekim starijim Pixel uređajima, koji je originalno nisu imali, a i korisnici pojedinih Samsung i OnePlus telefona su takođe prijavili da se pojavila na njihovim uređajima.

google photos

Ova opcija omogućava da se pojedinačne fotografije i video snimci premeste u zaštićeni folder koji može da se otključa samo unosom šifre ili putem biometrijskog skeniranja. Te fotografije i snimci neće se bekapovati u cloud i ostaju samo na uređaju na kome su snimljene. Takođe, ako se deinstalira Google Photos aplikacija, ceo ovaj folder biće automatski izbrisan.

Locked Folder opcija bi trebala da bude dostupna na telefonima koji koriste Android 6 ili novije verzije ovog OS-a, a kompanija najavljuje da će početkom sledeće godine biti dostupna i za iOS verziju Google Photos aplikacije.

Pročitajte i:  Google Photos bi mogao dobiti korisno novo podešavanje za smanjenje nereda

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,