BIZIT 23

Google Photos za Chromebook dobija svoj video editor

Google Photos će ove jeseni dobiti novi uređivač filmova i funkcije za uređivanje video zapisa kao deo ažuriranja Chrome OS-a. Nova funkcija omogućiće korisnicima da prave video zapise slične istaknutim klipovima koje aplikacija već automatski pravi.

Google Photos za Chromebook dobija svoj video editor

Google Photos donosi mnoštvo novina tokom avgusta

Iako nije iznenađenje što Google uključuje automatizovani alat, kompanija takođe uvodi mogućnost da se počne od nule, dodajući video snimke i fotografije redosledom koji želite. Aplikacija će vam omogućiti da prilagodite stvari kao što su osvetljenost i kontrast, skraćivanje klipova, dodavanje naslovne kartice i muzike i primenjivanje Google filtera za realne tonove.

U narednih nekoliko meseci planiraju se brojna druga ažuriranja za Chrome OS. Još jedna nova Google Photos funkcija će omogućiti Chromebook-ovima da pristupe vašoj biblioteci i koriste te slike za pozadinu. Aplikacija Gallery će dobiti funkcije za uređivanje PDF-a, tako da možete da popunjavate obrasce i potpisujete ih ako koristite Chromebook sa olovkom. Tu je i nova Cursive aplikacija za snimanje i organizovanje rukom pisanih beleški.

Pročitajte i:  Google izbacuje android aplikaciju za strimovanje na Chromebook-ovima

Chrome OS takođe dobija novi tamni režim, nešto o čemu se priča već duže vreme. Moći ćete da izaberete jedan režim ili da ga automatski menjate u zavisnosti od doba dana. Neke nove pozadine će takođe doći sa svetlim i tamnim verzijama koje se automatski menjaju u zavisnosti od teme koju koristite. Konačno, Google uvodi nekoliko poboljšanja produktivnosti u Chrome OS. Klikom na datum pojaviće se mesečni prikaz kalendara, gde možete odabrati datum kako biste videli događaje iz Google kalendara bez otvaranja aplikacije. Većina ovih ažuriranja trebalo bi da dođe u avgustu, dok će alatke za uređivanje video zapisa stići na jesen.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,