Top50 Glas publike

Google piše tužbu protiv Tindera

Google je tužio Match tražeći novčanu odštetu i presudu koja bi mu omogućila da izbaci Tinder i druge aplikacije za upoznavanje iz Play prodavnice, preneo je Blumberg. Ranije ove godine, Match je tužio Google navodnim kršenjem antimonopolskih propisa zbog odluke kojom se od svih Android programera zahteva da obrađuju plaćanja digitalne robe i usluge preko sistema naplate Play Store-a.

PCPress.rs Image

Tinder ipak pokušao da vara

Nakon prvobitne tužbe u maju, Google i Match su postigli privremeni sporazum koji omogućava Match-u da ostane u Play prodavnici i da koristi sopstveni sistem plaćanja. Google se takođe složio da uloži napore u dobroj nameri da reši Match-ove brige o obračunu. Match je, zauzvrat, nastojao da ponudi Google-ov sistem naplate kao alternativu.

Međutim, Alphabet tvrdi da Match Group sada želi da izbegne plaćanje Google-u, uključujući njegove naknade od 15 do 30 procenata Play Store-a, prema sudskom podnesku. Match group je rekla da Google-ove politike Play prodavnice krše savezne i državne zakone.

Match pokušava da skrene pažnju na antimonopolsku akciju koju su prošle godine pokrenule države i savezna vlada ispitujući naknade za Google Play Store u SAD-u. Neposredno pre toga, Google je smanjio svoju naknadu od prihoda programera aplikacija na 15 procenata na prvih milion dolara, a 30 procenata nakon toga. Istovremeno je najavio da će primeniti politiku koja zahteva od svih programera da obrađuju uplate preko sistema naplate Play Store-a. Ranije ove godine, predlog zakona Senata je napredovao u cilju plaćanja u aplikacijama u Google-ovim i Apple-ovim prodavnicama.

Pročitajte i:  Pet Android aplikacija koje je Google zabranio uz upozorenje da ih odmah izbrišete

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,