BIZIT 23

Google planira sopstvenu gejming platformu

Glasine o tome da Google planira da uđe na polje gejminga postoje već nekoliko godina, ali se čini da su ti planovi tek sada bliži realnosti, te da bi uskoro mogli da urode plodom.

Naime, u ovom trenutku su mnogi gejming giganti zainteresovani za neki oblik cloud servisa, pa se i Google nada svom komadu kolača. Tako nekoliko različitih izvora svedoči o tome da Google razvija sopstvenu cloud gejming platformu, a kako bi konkurisao onima poput PlayStation Now, GeForce Now, te projektu na kojem radi Microsoft. Pored toga se govori i o fizičkoj konzoli koju bi ova kompanija mogla da ponudi, ali se pretpostavlja da će u pitanju biti samo uređaj koji će odgovarati cloud gejmingu.

Pored ovoga, raspravlja se i o mogućnosti da Google kupi neke developere video igara, budući da će mu, ako želi uspešan servis, biti neophodne i igre kojima bi privukao korisnike. U ovom trenutku nije poznato mnogo detalja koji bi ukazali na nekog konkretnog developera, te ni to da li je Google zainteresovan za AAA igre ili neke od naslova iz oblasti nezavisnog gejminga.

Pročitajte i:  Microsoft „gasi“ WordPad za Windows 10 i Windows 11

Cloud gejming nije potpuno nova ideja, te su trenutni, ali i servisi u prošlosti, imali niz problema, a bilo da se radilo o lošem izboru igara, visokoj ceni, ili lošem kvalitetu. Ipak, tehnološki, te gejming giganti, planiraju da i dalje rade na ovakvim servisima, te nas u budućnosti verovatno očekuje kvalitetniji cloud gejming.

Izvor: KitGuru

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,