Dahua

Google Play Music se gasi u septembru

Već neko vreme se priča o gašenju Google Play Music aplikacije, te se u septembru ulazi u finalnu fazu, a korisnici će do decembra moći da upravljaju svojim sadržajima, te da to vreme iskoriste da svoje omiljene pesme presele na YouTube Music.

PCPress.rs Image

Bez aplikacije će u septembru ostati Australija i Novi Zeland, a u oktobru i ostatak sveta, što znači da korisnici više neće moći da slušaju muzičke sadržaje u okviru ove platforme. Google je još u maju ponudio alatku uz pomoć koje sadržaji mogu da se presele sa Google Play Music na YouTube Music. Zahvaljujući tome korisnici mogu da na novu platformu presele sve plej liste koje su kreirali u prethodnom periodu, te sve onu što su kupili u okviru Play Music. Rok traje do decembra, a nakon toga će svi sadržaji biti obrisani.

PCPress.rs Image

Pored toga što ukida ovu aplikaciju, Google do kraja avgusta potpuno uklanja muziku iz Play Store-a. Očekuje da se svi nakon toga presele na YouTube Music, te da na vreme preuzmu sve ono što su do sada čuvali u okviru Google Play Music.

Pročitajte i:  Google pruža tinejdžerima širom sveta pristup svom Bard AI chatbotu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,