BIZIT 2022

Google Play Store predlaže uklanjanje aplikacija koje se ne koriste

Mnogo je korisnika koji na svojim uređajima imaju veliki broj aplikacija koje uopšte ne koriste, budući da je malo aplikacija koje se koriste svakodnevno, te prostor zauzimaju sa razlogom. Tako aplikacije na koje se usled nekorišćenja zaboravilo zauzimaju dragoceni prostor koji bi mogao da se pametnije iskoristi.

PCPress.rs Image

Izgleda da je Google svestan ovog problema, pa se u Google Play Store-u pojavila nova opcija zahvaljujući kojoj Android korisnici dobijaju obaveštenja koja ih podsećaju da mogu da uklone one aplikacije koje ne koriste, i tako oslobode prostor na svojim telefonima. Klikom na obaveštenje se dobija spisak aplikacija koje korisnik nije otvorio neko vreme, budući da se pretpostavlja da mu više nisu ni potrebne. Još uvek nije jasno koji su kriterijumi za obeležavanje aplikacija, i koliko vremena treba da protekne od poslednjeg korišćenja da bi se neka aplikacija označila kao nepotrebna.

PCPress.rs Image

Istina je da se ne radi o novoj, niti revolucionarnoj opciji, budući da iOS korisnici već neko vreme imaju opciju kojom se nekorišćene aplikacije uklanjaju automatski. Ipak, svako podsećanje na to da bi trebalo ukloniti nepotrebne stvari, aplikacije i funkcije je dragoceno, pa to važi i za novu Google Play funkciju.

Pročitajte i:  Chrome: Ažurirajte pregledač što pre

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,