TrendMicro

Google pokrenuo novu progresivnu web aplikaciju Google Meet

Google želi da korisnicima olakša početak korišćenja softvera za video konferencije, zbog čega je kompanija pokrenula novu progresivnu web aplikaciju (PWA) za Google Meet.

PCPress.rs Image

Novu progresivnu web aplikaciju je lakše pronaći i koristiti

Nova PWA uključuje sve iste funkcije kao i Google Meet na webu, ali pošto je to samostalna aplikacija, lakše ju je pronaći i koristiti. Takođe pomaže u pojednostavljivanju vašeg radnog procesa, eliminišući potrebu za prebacivanjem između tabova. PWA Google Meet-a radi na bilo kom uređaju sa instaliranom Chrome verzijom 73 ili novijom i kompatibilan je sa širokim spektrom operativnih sistema, uključujući Windows, macOS, Chrome OS i Linux.

Korisnici u korporativnom ili obrazovnom okruženju moraće da sačekaju da njihovi administratori instaliraju novu Google Meet PWA, iako je mogu sami instalirati ako imaju mogućnost dodavanja browser ekstenzija u Chrome. Administratori takođe mogu koristiti Google-ov centar za pomoć za automatsko instaliranje PWA za svoje korisnike ili za upravljanje PWA pristupom. U nastojanju da podstakne korisnike Meeta da isprobaju novu PWA, kompanija će takođe prikazati novu ponudu u gornjem desnom uglu glavne početne stranice Google Meeta koja glasi: „Isprobajte web aplikaciju Google Meet. Web aplikacija Meet olakšava pridruživanje sastancima i započinjanje sopstvenih video poziva na računaru”.

Pročitajte i:  Google Meet vam omogućava da transkribujete pozive u tekst

Google Meet PWA je dostupan svim korisnicima Google Workspace-a, kao i G Suite Basic i Business korisnicima i korisnicima sa ličnim Google nalozima. Ako tražite pojednostavljeno iskustvo video konferencija koje je lako pronaći na računaru i brzo se pokreće, onda je svakako vredno proveriti novu Google-ovu PWA for Meet.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: