BIZIT 2022

Google pomaže migrantima da dobiju zvanične odgovore

Google je obeležio Svetski dan izbeglica, i to tako što pomaže raseljenim licima u dobijanju svih neophodnih informacija. Oni sarađuju sa UNHCR-om kako bi pokazali isključivo autentifikovane odgovore za sva pitanja koje izbeglice mogu imati.

google pomaže izbeglicama

Saradnja sa UNHCR-om

Google želi da izbeglicama pruži samo zvanične i precizne odgovore na sva pitanja koja mogu imati u vezi sa svojim statusom, i zbog toga sarađuju sa UNHCR-om, kako bi se osigurale tačne informacije. To su odgovori na pitanja kako se kvalifikovati za novčanu pomoć, šta se događa tokom razgovora o izbegličkom statusu i još mnogo toga. Od izuzetne je važnosti ovaj gest Googlea, jer omogućava početnu integraciju u društvo i novu zemlju za izbeglice.

Odgovori su u početku dostupni na arapskom, engleskom, farsi i turskom jeziku, kako bi se pomoglo ljudima u Libanu, Jordanu i Turskoj. Oni predstavljaju zemlje sa najvećim brojem izbeglica po glavi stanovnika, objavio je Google. Ovo ne može da garantuje glatku tranziciju za sve izbeglice, ali bi moglo da im pomogne pri dobijanju informacija i da otkloni stres i uznemirenost u ionako lošem trenutku u njihovim životima.

Pročitajte i:  Google lansira verziju veb-sajta svoje obrazovne aplikacije Read Along za decu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: