ePlaneta

Google potvrdio da je otkazao razvoj svog prvog preklopnog telefona

Google je zvanično potvrdio da je pre Pixel Fold-a radio na nekom drugom modelu preklopnog telefona, ali je otkazao taj projekat jer nije bio dovoljno dobar. Ovo je izjavila Ivy Ross, vođa dizajna hardverskih proizvoda u Google-u.

PCPress.rs Image

Iako ona nije dala mnogo podataka o tom misterioznom preklopnom telefonu, navela je da nije ispunio očekivanja, pa je odlučeno da se počne sa novim projektom od početka, koji će biti dovoljno dobar za tržište, ili bar bolji od prethodnog. Pogađate, taj novi model je Pixel Fold.

Glasine o Google preklopnom telefonu kolaju Internetom već nekoliko godina. Pominjao se uređaj pod kodnim imenom „Pipit“, za koji se verovalo da će biti predstavljen zajedno s Android 12L, verzijom Android operativnog sistema namenjenog tabletima i preklopnim telefonima. Za njega se pominjalo da je trebao da izgleda isto kao Pixel Fold, kao i da bude zasnovan na istom GS101 Tensor čipu, kao Pixel 6. Ali, kao što je poznato, taj uređaj nikad nije ugledao svetlost dana, pa je moguće da je upravo to model koji pominje Ivy Ross.

Pročitajte i:  Funkcija „Uređivanje“ je uvedena za beta testere za Google poruke

Nekako u isto vreme, Google je objavio da radi i na novom preklopnom modelu, koji će biti konkurencija Galaxy Z Flip 4 i Oppo Find N2 Flip telefonima. Nezvanične informacije ukazuju da bi taj telefon mogao da bude zasnovan na Tensor G3 čipu. Za sada nema više detalja o njemu, ali ako uđe u masovnu proizvodnju, sigurni smo da će biti dosta pristupalniji od Pixel Fold-a, čija cena će biti 1799 dolara.

Izvor: XDA Developers

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: