TrendMicro

Google prati Microsoft u plaćenom odsustvu radnika

Po najnovijem obaveštenju koje su dobili zaposleni u Google-u, oni će dobiti dodatnih 8 nedelja plaćenog odsustva kako bi mogli bolje da se organizuju sa svojim porodicama, jer je epidemija Korona virusa uticala na to da škole neće raditi sigurno još dugo vremena.

google produžava odmor

Google nudi ukupno 14 nedelja dodatnog odmora zaposlenima

Ovaj tehnološki gigant ukupno nudi 14 nedelja plaćenog odmora svojim zaposlenima, zbog epidemija Korona virusa. Prošlog meseca je na redovan odmor dodato još 2 nedelje, a sada još 8 nedelja. Ovim korakom Google prati Microsoft, koji je već dao dodatni odmor zaposlenima koji imaju decu. Oni će kao i radnici u Microsoftu moći da biraju kada će i kako iskoristi svoj odmor. Ne postoji nikakvo ograničenje što se toga tiče. Ove mere odnose se na sve zaposlene u Google-u koji kod poslodavca rade puno radno vreme, što iznosi ukupno oko 100,000 zaposlenih.

Korona virus je prisilio gotovo celu školsku populaciju u svetu da ostane u svojim domovima, što u brojkama iznosi po UNICEF-u zatvaranje u 188 država sveta, ali i nemogućnost kretanja za 91% svetske školske populacije. Ukupno, to je 1,6 milijardi dece i mladih, kojima je uskraćeno obrazovanje u tradicionalnom obliku. Najavljeno je da će u nekim američkim državama škole biti zatvorene do kraja školske godine.

Pročitajte i:  Google Health licencira svoj AI alat za skrining raka dojke medicinskoj firmi

Izvor: CNN

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,