Top50 Glas publike

Google predstavio Discover koji menja Google Feed

Tokom prošle nedelje u okviru Google aplikacije otkriveni su delovi koda koji su ukazivali na to da se sprema nova opcija pod nazivom Discover, a koja bi trebalo da zameni Google Feed. Google je sada i potvrdio promene o kojima se spekulisalo, te će u buduće opcija Discover biti zadužena za sortiranje naslova i sadržaja.

PCPress.rs Image

Tako će oni korisnici koje je zainteresovala neka tema moći da pročitaju više o tome, a uz pomoć Discover ikonice koja izgleda kao šarena zvezdica, te se pojavljuje pored svake teme, kao i u svim rezultatima pretraživanja. Ako se u okviru neke teme klikne na polje “Follow,“ Discover će u buduće prikazivati više naslova koji su u vezi sa onim što je korisnik izabrao da prati.

Evergreen sadržaji će se u okviru Discover opcije pojavljivati više od ostalih tema, a radi se o naslovima koji su već neko vreme na internetu, ali su novi za određenog korisnika. Tako će se, na primer, onima koji pretražuju neku destinaciju na koju planiraju da otputuju u okviru Discover opcije pojavljivati tekstovi na tu temu, te će neki moći da budu i stariji od šest meseci, ali će se korisniku svejedno prikazati, a ako Discover utvrdi da su relevantni za putovanje koje planira. Pored toga, Discover će uz pomoć Topic Layer-a u okviru Knowledge Graph opcije moći da zaključuje koliko korisnik zna o temi koju pretražuje, da bi mu prikazivao naslove koji su u skladu sa nivoom znanja koje poseduje.

Pročitajte i:  Američko Ministarstvo pravde tuži Google za monopolsko ponašanje

PCPress.rs Image

Discover će se u okviru Google.com-a pojaviti na svim pametnim telefonima, što je deo nove inicijative kompanije Google koja bi trebalo da Google Search učini kvalitetnijim, te preglednijim. U okviru ove inicijative Google planira da se fokusira na pojedinačne korisnike, a kako bi im osigurao kvalitetne i verodostojne informacije u što kraćem roku, što je upravo ono što svi i očekuju od nekog internet pretraživača.

Izvor: Phone Arena

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,