Google prestaje sa prodajom Pixel 2 i Pixel 2XL telefona

Nakon godinu i po dana, Google je odlučio da prestane da nudi Pixel 2 i Pixel 2 XL telefona kroz svoju prodavnicu. Ovi telefoni se više ne nalaze u listi telefona na Google prodavnici, a ukoliko tu stranicu imate negde u kešu i pokušate da joj direktno pristupite, bićete redirektovani na Pixel 3 stranicu.

Za ovaj potez ne možemo da kažemo da je neočekivan. Google je prestao sa proizvodnjom Pixel 2 i Pixel 2 XL telefona 14. februara, a od tada su se prodavali samo primerci koji su ostali na zalihama. Međutim, moramo da primetimo i jedan šablon kog se Google očigledno drži. Prodaja originalnog Pixel telefona je prestala u ovo doba prošle godine, takođe 18 meseci nakon njegove pojave na tržištu. Ovo je interesantna i potpuno drugačija strategija od nekih velikih konkurenata, kao što je Apple na primer, koji nastavljaju da prodaju svoje telefone čak i nekoliko godina nakon predstavljanja.

Naravno, ovo se odnosi samo na Google prodavnicu. Pomenuti telefoni se još uvek mogu pronaći kod nekih partnera koji nisu rasprodali svoje zalihe, pa ukoliko planirate da kupite Pixel 2 ili Pixel 2XL požurite, jer ih uskoro više neće biti nigde..

Pročitajte i:  Google planira promene koje će sprečavati blokiranje reklama

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.