Top50 Glas publike

Google pretraga će izgledati drugačije – nadogradnje koje uskoro stižu

Tehnološki gigant predstavio je niz ažuriranja planiranih za Google pretragu sa ciljem da rezultati budu vizuelniji i pruže dodatni kontekst.

PCPress.rs Image

Vaše iskustvo sa Google pretragom uskoro će izgledati drugačije

Na primer, demonstracija novih alata za pretragu prikazuje korisnika koji otvara Google Lens da pregleda uzorak na majici. Nakon snimanja uzorka, korisnik traži čarape sa sličnim uzorkom. U drugom primeru, Lens se koristi za slikanje dela bicikla, a zatim pretragom „kako popraviti“, dobijate rezultate o popravci. Rezultati pretraživanja će takođe uključivati novi odeljak sa dodatnim informacijama pod nazivom „stvari koje treba znati“. Ako pogledate “akrilno slikarstvo”, kao primer, videćete srodne teme, korak po korak, savete ili kako očistiti boju. Ovo će raditi i pri traženju video zapisa. Google nije precizirao kada će funkcija stići, ali je rekao da će to biti u narednim mesecima.

Ljudima je na dohvat ruke dostupno više informacija nego u bilo kom trenutku u istoriji čovečanstva, rekao je Prabhakar Raghavan, stariji potpredsednik Google -a, u svom postu na blogu. Google će takođe koristiti AI za pretragu kupovine putem svoje platforme. Korisnici aplikacije Google na iOS-u uskoro će imati mogućnost da sve slike učine pretraživim pomoću Lens-a. Pretraživanje artikala poput odeće, takođe će dobiti nadogradnju sa više vizuelnih rezultata, a korisnici će moći da saznaju da li je neka stavka na lageru direktno iz Google-ovih rezultata pretrage.

Pročitajte i:  Overture Maps – Napad na monopol Google Maps-a

Izvor: Usatoday

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,