BIZIT 2022

Google pretraga neće prikazati više od dva top rezultata sa istog sajta

Google pušta Search ažuriranje sa ciljem da pruži više opcija na stranici sa rezultatima. Tehnološki gigant kaže da je ažuriranje dizajnirano da pruži više raznolikosti lokacija, a to znači da sada više nećemo dobijati više od dva top rezultata sa iste veb stranice.

PCPress.rs Image

Pretraživač kompanije bi još uvek mogao da pruži više od dva rezultata s iste veb stranice ako algoritmi utvrde da su oni vrlo relevantni za određenu pretragu, ali zvuči kao da možete očekivati više raznolikih rezultata nego što je to bio slučaj ranije.

Budući da je nova funkcija zasnovana na domenu, ona će tretirati poddomene i njihove root domene kao deo jedne veb lokacije. Google će i dalje prikazivati samo dva top rezultata od njih i tretiraće ih kao zasebne veb sajtove samo ako pronađe više od nekoliko relevantnih stranica.

Kao što su korisnici istakli na Twitter-u, to još uvek ne funkcioniše – Google i dalje ponekad daje previše rezultata sa jednog domena. Danny Sullivan, Google-ov public Search liaison, rekao je da će kompanija nastaviti da radi na poboljšanju u daljem periodu.

Pročitajte i:  Google Play predstavio novi logo za svoj 10. rođendan

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,