BIZIT 2022

Google pretraga sada ima tjuner za gitaru

Pametni telefoni olakšali su podešavanje gitare više nego ikad. Sve što treba da uradite je da pronađete pristojnu aplikaciju za podešavanje ili zatražite od Google pomoćnika da podesi vaš instrument. Sada je Google učinio proces još bezbolnijim pokretanjem hromatskog tjunera u okviru pretrage. Tehnološki gigant je upravo predstavio novu funkciju pretraživanja, kojoj se može pristupiti na gotovo svakom uređaju.

PCPress.rs Image

Za razliku od funkcije asistenta kojoj je potreban, uređaj koji može pristupiti glasovnom asistentu, ovaj tjuner možete pozvati jednostavnom pretragom na mobilnom telefonu ili radnoj površini. Samo otkucate „google tuner“ da biste ga videli na vrhu stranice sa rezultatima. Naravno, uređaj koji koristite mora imati funkcionalan mikrofon da bi mogao čuti vaš instrument i moraćete da dozvolite pristup.

Izgled Google tunera na radnoj površini

Ono što je čudno, funkcioniše samo ako u pretragu unesete „Google tuner“. Ako tražite “tjuner za gitaru” ili “tjuner za instrumente”, nećete dobiti isti rezultat.

PCPress.rs Image

Njegova efikasnost zavisi od mikrofona vašeg uređaja. Za neke uređaje će vam biti potrebno da svirate glasno ili zaista blizu. Pametni telefoni bi u tu svrhu mogli raditi mnogo bolje od računara. Nakon što ga uključite, tjuner će vas obavestiti da li je vaš instrument usklađen ili ga morate prilagoditi uz pomoć vizuelnog indikatora. Ovaj ugrađeni “Google tuner” pridružuje se drugim funkcijama vezanim za muziku u pretraživaču tehnološkog giganta, uključujući „Hum to Search“, koja vam omogućuje da identifikujete pesme čijeg naziva ne možete da setite.

Pročitajte i:  Aplikacija koja vas čuva od Google njuškala

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,