Ikotek

Google pretraga zabeležila najveći promet internet saobraćaja ikada tokom Svetskog prvenstva

Izvršni direktor Google-a, Sundar Pichai objavio je na Twitter-u da je 18. decembra 2022.godine zabeležen najveći promet internet saobraćaja u istoriji kompanije. Najveći promet internet saobraćaja odnosio se na period dok je trajalo Svetsko prvenstvo u fudbalu. Pichai nije dao nikakve konkretne brojke. Međutim, vrlo je jasno zašto je toliko ljudi koristilo Google pretragu.

PCPress.rs Image

Sve informacije na jednom mestu

Tokom Svetskog prvenstva, Google pretraga je bila centar i središte na kojem su se mogle dobiti sve informacije o utakmicama. Korisnici su mogli da vide uživo rezultate, zatim informacije gde mogu da gledaju utakmice i još mnogo toga i to sve na jednom mestu. Google je čak slao obaveštenja korisnicima na osnovu rezultata. Takođe, sve je bilo dostupno tokom celog Svetskog prvenstva u poslednjih nekoliko nedelja.

Naravno, pravi izazov za Google koji je postigao ovu prekretnicu u internet saobraćaju u pretrazi možda je jednostavno bilo uzbuđenje ovogodišnjeg finala Svetskog prvenstva. Utakmica između Argentine i Francuske. Francuska se vratila u utakmicu nakon dva gola zaostatka. Zatim, meč je otišao u produžetke gde je Argentina obezbedila pobedu.

Pročitajte i:  Fitbit je povukao svoje proizvode iz više od 10 zemalja

Takođe, Google slavi pobedu Argentine na Svetskom prvenstvu. Kada pretražite termine koji se odnose na Svetsko prvenstvo, uključujući „Argentina protiv Francuske“ i „Svetsko prvenstvo“, na ekranu se pojavljuje vatromet koji prikazuje nacionalnu zastavu Argentine.

Izvor: 9to5Google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,