Google – problem Android Auto-a sa YouTube Music  

Ako ste korisnik Android Auto-a, verovatno znate da je Google prošle godine ukinuo ono što su mnogi smatrali najboljom muzičkom aplikacijom koju je ova platforma ikada imala.

PCPress.rs Image

YouTube Music može samo da strimuje muziku

Google Play muzika je povučena u korist YouTube Music-a, usluge na kojoj Google sada insistira, ne samo na Android-u već i na Android Auto-u. Na nesreću i za Google i za korisnike koji su zaista prešli sa Google Play muzike na YouTube Music, moderna alternativa ne mora nužno da funkcioniše baš onako kako se očekivalo na Android Auto-u. Nedavno su korisnici dodali još jedan unos na listu problema sa YouTube Music-om koje treba rešiti na Android Auto-u.

Thread za diskusiju na Google-ovim forumima za podršku otkriva da nakon misterioznog ažuriranja koje je nedavno instalirano, YouTube Music više nije u stanju da reprodukuje medijske fajlove koje se čuvaju lokalno. To znači da YouTube Music može samo da strimuje muziku, ali bez stvarnog učitavanja muzike koju su korisnici već dodali u sopstvene biblioteke uskladištene na Android uređaju. Reprodukcija lokalno uskladištenih medija i dalje je moguća kada Android uređaj nije povezan sa glavnom jedinicom za pokretanje Android Auto-a. Ali u trenutku kada se Android Auto veza uspostavi, YouTube Music prestaje da pušta muziku i onda ne uspeva da učita nijedan lokalni fajl.

Pročitajte i:  Chrome za Android: Sigurno uz otisak prsta

Problem je prvi put otkriven pre nekoliko nedelja, a od tada je više korisnika prijavilo slično ponašanje iu svojim automobilima. Nepotrebno je reći da generička rešenja kojima se tipičan Android Auto korisnik okreće ne čine nikakvu razliku. Dakle, ako razmišljate da ponovo instalirate aplikaciju, obrišete keš memoriju i uklonite podatke, čini se da su ovi koraci samo gubljenje vremena jer trenutno ništa od toga ništa ne popravlja YouTube Music. Google se još nije oglasio povodom ovog problema, tako da ostaje da se vidi da li rešenje zaista dolazi i koliko će brzo doći u ruke korisnika željnih da slušaju sopstvene melodije.

Izvor: Autoevolution

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,