Google produžio Chrome podršku za Windows 7

Google je nedavno objavio vest koja je obradovala one koji još uvek radije biraju Windows 7, a radi se o tome da je Chrome podrška za ovu verzije operativnog sistema produžena za još šest meseci.

PCPress.rs Image

Tako su one kompanije koje još uvek nisu prešle na Windows 10 još neko vreme pošteđene te obaveze, što je korisno, budući da pandemija već oduzima velike količine energije. Iako je podrška za Windows 7 istekla još u januaru, ova verzija se nalazi na petini Windows uređaja, a razlog tome je i taj što je čitav svet usporio zbog novog virusa korona. Google je pre krizne situacije objavio da će Chrome na Windows 7 sistemima podršku dobijati još 18 meseci nakon poslednjeg ažuriranja, što je trebalo da potraje do jula 2021. godine. Sa novim produžetkom se taj rok premešta u 2022. godinu, što korisnicima ostavlja dovoljno vremena da se organizuju i krenu ka Windowsu 10.

PCPress.rs Image

U drugom kvartalu 2020. godine utvrđeno je da je oko 21% kompanija koje koriste Windows operativni sistem u procesu prelaska na Windows 10, što je značajan broj onih koji i dalje zavise od starijih verzija operativnog sistema, na prvom mestu Windowsa 7.

Pročitajte i:  Adobe Acrobat ekstenzija za Chrome, Edge dobija PDF editor

Izvor: Tech Spot

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,