BIZIT 2022

Google radi na debitnoj platnoj kartici

TechCrunch je objavio vest da Google radi na izradi svoje sopstvene debitne platne kartice, koja će moći da se koristi kako za online kupovine, tako i fizički u prodavnicama. Ova kartica zamišljena je kao središnja tačka Google Pay sistema za plaćanje.

google platna kartica

Google platna kartica samo u debitnoj verziji

Ovaj projekat zamišljen je kao novo središte postojećeg Google Pay sistema kojim se trenutno obavljaju samo online i peer-to-peer plaćanja. Dodavanjem njihove kartice, biće omogućena šira primena ovog sistema, za različite vrste transakcija i kupovina. Upotreba ove kartice korisnicima bi omogućila praćenje plaćanja i kupovina, ali i kompaniji Google dragoceni uvid u to na šta korisnici troše novac.

Za sada se u izveštaju ne pominje kada je planirano lansiranje ove debitne kartice, kao ni to da li će test verzija dobiti dozvolu za potrošače, i kada. Jedino što je poznato jeste da se na izradi kartice radi, da se istražuje potencijalna saradnja sa bankama i kreditnim sindikatima u Sjedinjenim Američkim Državama, kako bi se formirali tzv. pametni računi uz pomoć Google Pay sistema, čime bi se bankama pomoglo da imaju uvid u kompletne finansije korisnike, njihovo trošenje novca i još mnogo toga. Partneri su za sada izuzetno raspoloženi za saradnju, samo na nama ostaje da vidimo da li će do implementacije i realnog korišćenja ove debitne kartice doći.

Pročitajte i:  Kako omogućiti funkciju tajne bočne pretrage (side search) u Chrome-u

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi:

One thought on “Google radi na debitnoj platnoj kartici

  • 20. April 2020. at 23:10
    Permalink

    Sta mi napravi Google ili ti Huawei, kupih p40 pro, znao sam da nema google play i ostalih fora ali da pola nekih aplikacija ne mogu da instaliram je katastrofa… Nece mi fortnite, Casino guru igre nece da ucitaju, ne znam sta stvarno reci. Tako da, google nek mi niko ne pominje…

Comments are closed.