Google Search omogućava lako nalaženje relevantnih informacija o COVID-19 u Srbiji

Dok vakcina za COVID-19 ne bude pronađena, pravilno i pravovremeno informisanje i povećavanje kapaciteta testiranja jedan su od glavnih koraka kako bi se situacija pre nego kasnije vratila u normalu. Google Search sada sve poseduje linkove ka informacijama o pandemiji u svim zemljama sveta na jednom mestu.

PCPress.rs Image

Brzo do informacija

Čim upišete “COVID-19” u pretraživač i kliknete na pretragu odmah se pojavi panel i ispred vas dva linka sa mogućnošću da kliknete na jedan gde su dodatne informacije i drugi sa ažuriranim podacima. Oba vas vode na sajt srpskog ministarstva zdravlja gde ćete te informacije dobiti.

PCPress.rs Image

Kada pogledate  na meni sa leve strane, videćete da se nalazite na glavnoj strani koja stoji pod pregled. Ispod toga nalaze se posebni tabovi simptomi, prevencija i statistika. Svaki od njih vodi na predloge novinarskih članaka, ali i linkova ka sajtu ministastva zdravlja Srbije gde se nalaze relevantne informacije.

U verziji za građane SAD, postoji i opcija da pretražuju najbliža mesta za testiranje, njih preko 2000 u 43 države. Google insistira na tome da sve što je objavljeno u vezi sa tim, direktno su informacije koje su preuzete od zvaničnih službi svake države.

PCPress.rs Image

 

 

Izvor: Google Search

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,