Google Search za Android donosi automatski video preview

Iako korisnici ne vole video sadržaje koji se automatski pokreću, u određenim situacijama bi mogli da imaju svoju funkciju. Google je prošlog meseca počeo da testira auto-play sadržaje za određene teme – poput trejlera za filmove, a sada se to polje širi kada je u pitanju Google pretraga na telefonima.

PCPress.rs Image

Google Search svojim korisnicima već nudi povezane video sadržaje, posebno ako su u pitanju teme poput online kurseva ili pregleda različitih sadržaja, a uskoro će se ti sadržaji automatski pokretati, te korisnicima nuditi kratak pregled umesto dosadašnje statičke sličice. Najveći problem sa automatskim pokretanjem videa je povećani protok podataka, ali je Google to regulisao tako što će se sadržaji automatski pokretati samo ako ste povezani na neku Wi-Fi mrežu.

Nova opcija bi trebalo da postane dostupna poslednje nedelje avgusta na Google Search aplikaciji, te Chrome-u za Android. Korisnici koji budu želeli da isključe ovu opciju, moći će to da učine ako odu na novu Video sekciju Google aplikacije, te isključe autoplay.

Pročitajte i:  Povratak Google Now funkcije

Izvor: androidpolice.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,