Google sertifikovao Nokia telefone za biznis korisnike

Kompanija HMD Global najavila je da su još dva Nokia pametna telefona sada deo Android Enterprise Recommended programa kompanije Google, pa je ovim putem dodatno unapredio svoju ponudu za poslovne korisnike. Sada ukupno šest Nokia pametnih telefona čine deo Android Enterprise Recommended programa, uključujući nedavno predstavljen telefon Nokia 5.1 kao i model Nokia 3.1 od 32GB koji je prvi telefon ovog cenovnog ranga koji je postao deo ovog programa.

PCPress.rs Image

Android Enterprise Recommended program garantuje poslovnim korisnicima da će svi pametni telefoni zadovoljavati njihove poslovne standarde, što podrazumeva garanciju visokih specifikacija kada je reč o hardveru, softveru, načinu stavljanja u upotrebu, bezbednosti i korisničkom iskustvu.

Pored široke ponude, u sklopu portfolija Nokia pametnih telefona, poslovnim korisnicima se nudi bezbedan i ažuriran softver, što znači da operativni sistem telefona ostaje ažuriran i u toku sa poslednjim inovacijama kompanije Google. Modeli Nokia 5.1 i Nokia 3.1 takođe su deo Android One porodice, pa će tokom tri godine dobijati mesečna bezbednosna ažuriranja.

Nokia pametni telefoni su spremni za veliki broj EMM (Enterprise Mobility Management) rešenja. Zasnovani na punoj kompatibilnosti sa modernim API rešenjem za Android menadžment u poslovne svrhe, kompanija koja poseduje Nokia telefone može lako koristiti željeno EMM rešenje. Ovo Nokia telefone čini prilagodljivim štedeći vreme i novac.

Pročitajte i:  Osam grešaka koje pravite na svom Android telefonu 

Uređaji koji postanu deo Android Enterprise Recommended programa prošli su rigorozna testiranja, koja je sprovela kompanija Google.  Na taj način, osigurano je da svi uređaji zadovoljavaju visoke zahteve u smislu hardvera, načina stavljanja u upotrebu, bezbednosti i korisničkog iskustva kako bi što bolje mogli da izađu u susret najrazličitijim izazovima sa kojima se suočavaju poslovni korisnici.

PCPress.rs Image

Sa čistom verzijom operativnog sistema Android 8.0 Oreo na Android Enterprise recommended Nokia telefonima, kompanije mogu biti sigurne da će modeli koje koriste biti bez promena u korisničkom interfejsu. Odsustvo preinstaliranih aplikacija koje nisu neophodne ili skrivenih procesa produžava trajanje baterije i ne opterećuje skladište uređaja. Zahvaljujući podršci za Anroid zero-touch enrolment, kompanije  mogu instalirati unapred konfigurisana EMM podešavanja na sve korporativne Nokia telefone. Uređaji se mogu konfigurisati onlajn i isporučiti zaposlenima, što znači da oni mogu odmah koristiti svoje telefone.

Koji telefoni su obuhvaćeni ovim programom? Tu spadaju Nokia 8 i Nokia 8 Sirocco, telefoni višeg srednjeg segmenta kao što su Nokia 7 plus i Nokia 6.1, kao i nedavno predstavljeni modeli Nokia 5.1 32GB i Nokia 3.1 32GB.

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , , ,