Top50 Glas publike

Google Sheets dobija unapređenja

Programi za tabelarno proračunavanje kao što su Microsoft Excel i Google Sheets mogu biti moćan alat ukoliko poznajete rad u ovim okruženjima. Google je rešio da doda dve nove funkcije u njihov alat Google Sheets, za koje smatramo da će vam sledeći put sigurno uštedeti vreme kada treba da radite na projektu.

google sheets dobija unapređenja

Dve nove funkcije za uštedu vremena

Prva od dve nove funkcije koje Google uvodi zove se Smart Fill. Ona je inače sadržana i u funkcijama Smart Compose, u Gmail aplikaciji i Docsu. Kada je pokrenete, ona će pokušati da automatski završi deo posla koji ste vi započeli. Ono što je urađeno profesionalno kod ove funkcije jeste da svaki put kada radi, stvara formule umesto jednostavnog dodavanja podataka. To je nešto što vam daje kontrolu nad načinom rada, budući da ovakav predlog možete prilagoditi u skladu sa svojim potrebama. To je takođe prilika i da naučite kako formule rade u Google Sheetsu, omogućavajući vam da ih sami koristite u budućnosti.

Pročitajte i:  FTC kažnjava GoodRx 1,5 miliona dolara

Druga funkcija zove se Smart Cleanup. Ova funkcija će služiti da otkriva duplikate redova, kao i druge probleme u vezi sa oblikovanjem i sadržajem, i da predlaže izmene. Ovo nije prvi put da Google koristi mašinsko učenje, kako bi Google Sheets bio lakši za upotrebu. Tokom 2017. godine, kompanija je dodala prepoznavanje prirodnog jezika uz pomoć veštačke inteligencije. Ako želite da koristite nove funkcije, moraćete da se strpite još malo, jer je objava najavljena kasnije tokom ove godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: