Top50 Glas publike

Google Sheets: Moguće linkovanje pojedinačnih reči

Google Sheets je od neprocenjive pomoći kada je u pitanju organizovanje projekata, budući da kolone omogućavaju bolju preglednost onoga što se planira. I dok korisnicima nudi niz korisnih funkcija, tu su i neka ograničenja koja frustriraju, te odbijaju korisnike. U poslednje vreme neka od njih se polako gube.

PCPress.rs Image

Sve do skoro jedno ozbiljno ograničenje mučilo je sve one čija organizacija zavisi od Google Sheets – ukoliko su želeli da dodaju hyperlink mogli su da linkuju samo celo polje, ali ne i pojedinačne termine. Tako unošeni linkovi često su stvarali zabunu i povećavali broj ćelija, budući da su linkovi koji su se odnosili na pojedinačne reči vezivali za celo polje i sve što u nemu stoji.

Situacija se početkom leta promenila, a sa novom opcijom koja je omogućila da se u okviru jedne ćelije linkuje koliko je god stvari potrebno, te da se linkovi vezuju za odvojene reči. Mnogi su novu mogućnost počeli da primenjuju bez preteranog razmišljanja, budući da deluje prirodno – kao da je oduvek bila tu.

Pročitajte i:  Google otpušta 12 hiljada zaposlenih

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,