Google skida zabranu sa političkih oglasa

Google će završiti svoju najnoviju zabranu oglasa vezanih za izbore 24. februara. Kompanija je rekla oglašavačima da će u sredu početi da prihvata sve političke oglase, uključujući one koji se odnose na određene izabrane zvaničnike, kandidate, političke stranke ili mere glasanja.

google pred novom kaznom

Konačno ukidanje zabrana

Pozivajući se na svoju politiku osetljivih događaja, Google je privremeno blokirao takve oglase nakon zatvaranja birališta na kraju predsedničkih izbora u novembru. Ukinuli su zabranu 10. decembra da bi je ponovo uspostavili mesec dana kasnije 14. januara nakon napada na Kapitol SAD-a 6. januara. Kompanija je donela politiku usporavanja širenja dezinformacija. Kompanija je CNBC-u rekla da će i dalje rigorozno sprovoditi smernice za oglase, koje strogo zabranjuju očigledno lažne informacije koje bi mogle značajno podrivati poverenje u izbore ili demokratski proces.

Kao i Google, Facebook je zabranio političke oglase sa svoje platforme uoči izbora. Produžila je tu zabranu na neodređeno vreme nakon što bivši predsednik Donald Tramp nije pokazivao znake da će popustiti. Fejsbukova zabrana zasad ostaje na snazi.

Pročitajte i:  Google najavio novu opciju praćenja požara

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: