TrendMicro

Google sprema nove pametne satove

Iako nikome nije baš najjasnije šta se dešava sa pametenim satovima – čas su popularni, čas nisu. Odjednom popularni švajcarski proizvođači najavljuju pametne satove u svojoj ponudi, pa onda opet tišina… Izgleda da ova grana industrije i dalje nikome ne donosi dovoljno novca koliko je očekivano, pa svi prave veoma male i oprezne korake.

PCPress.rs Image

Jedna od kompanija koja sebi može da dozvoli da korača krupnim koracima je svakako Google, a njima u korist ide razvoj Android Wear OS-a za pametne satove, pa je ova kompanija za prvi kvartal naredne godine najavila dva nova pametna sata visoke klase, na kojima će doći i novi Android Wear 2.0. Ovi satovi neće biti brendirani kao Google ili Pixel, već kao kompanije koje ih budu proizvodile. Upravo Android Wear 2.0 sa sobom nosi aplikacije koje ne zahtevaju telefon da bi radile, a podržavaju Google asistenta i Google Pay plaćanje (doduše za modele koji imaju NFC).

PCPress.rs ImagePored pomenuta dva modela, pametni satovi koji će takođe dobiti upgrade na Android Wear 2.0 su: Moto 360 Gen 2, i 360 Sport, LG Watch Urbane, Urbane 2nd Edition LTE i G Watch R, Polar M600, Casio Smart Outdoor Watch, Nixon Mission, Tag Heuer Connected, Fossil Q Wander, Q Marshal i Q Founder, MK Access Bradshaw Smartwatch i Dylan Smartwatch, Huawei Watch i Asus ZenWatch 2 i 3.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google dokumenti podržavaju emodžije između teksta
SBB

Tagovi: , , ,