Google Stadia besplatna za vreme COVID-19 pandemije

Cifra od 130 dolara, koliko je inače bilo potrebno da se plati, vam deluje preterano? Google je saopštio da je cena uklonjena u potpunosti i sada su visoko-budžetni naslovi gejming industrije za vreme pandemije koji su dostupni na ovom servisu potpuno besplatni, objavila je kompanija.

PCPress.rs Image

Ovaj potez omogućava ljudima iz 14 zemalja pristup igrama najvećih razvojnih studija bez utroška stotina dolara na hardver, bilo na konzole za igranje ili moćan PC. S obzirom da je Stadia sada besplatna, Google nije samo napravio dobar marketinški potez, već pokušava da uveća vođstvo u delu tržišta koji drži kada je reč o cloud gaming platformama poput Amazon-a, Microsoft-a, Nvidia-e koje imaju svoje platforme.

Cloud ipak samo manji deo tržišta

Ipak, za sada je Cloud gaming samo mali deo igračkog tržišta. Igračka industrija je trenutno vredna oko 160 milijardi dolara, ali se procenjuje da će cloud gaming postepeno preuzimati primat, te da će u nekom vremenu koncept igranja koji ne zahteva nikakav naročit hardver, već prevashodno kvalitetnu internet konekciju, prevladati na tržištu koje tako neće morati da troši puno novca na sam hardver. Igrači putem ovakvih servisa ne zavise od hardvera, i sve što im je potrebno su miš, tastatura i/ili kontroler.

Pročitajte i:  Google Stadia na TV-u će vaš telefon pretvoriti u gamepad

Šta je sledeće za Google Stadia servis? Trenutno, kako stvari stoje, Google razvija novu uslugu koja će – nimalo iznenađujuće – biti nazvana Stadia Pro. U okviru nje će korisnici svakog meseca imati “rotirajući izbor” od desetak igara koje će se menjati. Kako stvari stoje, Stadia Pro će koštati 9.99 dolara mesečno, i biće besplatna na dva meseca. Očekuje se i da će bazična Stadia usluga ostati besplatna, saopštio je Google.

Izvor: nytimes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,