BIZIT 2022

Google Stadia dostupna u još 8 evropskih država

Google širi podršku za svoj Stadia streaming servis za igre, pa će igrači u još osam evropskih država imati mogućnosti da ga isprobaju i koriste. U pitanju su Austrija, Češka Republika, Mađarska, Poljska, Portugalija, Rumunija, Slovačka i Švajcarska. Time je ukupan broj država u kojoj je Stadia dostupna, povećan na 22.

PCPress.rs Image

Korisnici koji žive u tim državama, ako imaju Google nalog i pristojnu brzinu Internet konekcije mogu besplatno da igraju Destiny 2 ili Super Bomberman R Online, na različitim uređajima. Novi članovi Stadia servisa dobijaju i mesec dana gratis Stadia Pro statusa, koji uključuje veći broj dodatnih igara. Ako se odluče da nastave da koriste Pro servis, nakon mesec dana probe, moraće da plate 9.99 evra mesečno.

Među Stadia podržanim igrama nalaze se Assasin Creed Valhalla, Avenbers i Cyberpunk 2077 (ova poslednja biće lansirana u četvrtak).

Širenje na nova tržišta obezbediće Stadia servisu nove korisnike, ali i dodatna finansijska sredstva, naročito u narednom periodu kada se zbog pandemije korona virusa očekuje da će mladi (koji su primarna ciljna grupa) više vremena provoditi kod kuće.

Pročitajte i:  Android funkcija zaustavlja neželjene tekstualne poruke

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,