BIZIT 2022

Google Stadia na TV-u će vaš telefon pretvoriti u gamepad

Ne morate da koristite zvanični Stadia kontroler ako želite da koristite Google-ovu uslugu strimovanja igara na televizoru – ili bilo koji namenski kontroler. Google uvodi funkciju koja omogućava Stadia igračima povezanim sa televizorom da koriste svoj Android telefon ili iPhone kao virtuelnu podlogu za igru. Takođe možete da koristite džojstike drugih proizvođača tako što ćete ih povezati sa telefonom preko Bluetooth-a ili USB-a.

PCPress.rs Image

Cilj je da tržište brže prihvati Google Stadia servis

Proširena podrška kontrolera zahteva Android TV, Google TV ili Chromecast Ultra. U većini slučajeva moraćete ili da dodate kontroler ili omogućite touchscreen preko mobilne aplikacije Stadia i odmah izaberete „pusti na TV-u“. Vlasnici Android TV-a i Google TV-a takođe će morati da omoguće kontroler kroz odeljak avatara u aplikaciji Stadia na velikom ekranu.

Ovo bi moglo pomoći da se ubrza usvajanje Stadije. Iako vam je odavno dalo fleksibilnost gde možete da igrate, niste imali mnogo izbora za tu postavku. Sada je relativno lako koristiti omiljeni gamepad sa televizorom ili, ako želite, uštedite malo novca i uopšte ne koristite gamepad. Međutim, to neće biti savršeno. Ekran osetljiv na dodir telefona može samo toliko da učini, a korišćenje telefona kao posrednika će dodati malo kašnjenja.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: