BIZIT 2022

Google+ stigao do 25 miliona

PCPress.rs ImageZa manje od mesec dana preko 25 miliona korisnika Google e-mail naloga je otvorilo nalog i na socijalnoj mreži Google+, što je znatno brže od napretka Facebooka, Twittera i Myspacea. Da bi postigao isti broj korisnika, Facebook je potrošio 37 meseci, Twitter 33, a Myspace 22 meseci.

Od ukupnog broja novih korisnika, još se ne može sa sigurnošću utvrditi koliki je broj znatiželjnih, koji su ovorili nalog samo da vide „o čemu se radi“, a koliko korisnika će prihvatiti Google+ u svakodnevnoj komunikaciji. Naravno, teško je ignorisati ovako impresivan rast, ali sigurno će određen broj novih korisnika ubrzo odustati od intenzivnog korišćenja ovog vida razmene podataka.

Ne treba zanemariti brzinu širenja informacija o novoj mreži pomoću svih modernih načina komunikacije, jer su za veliki stepen prihvatanja sigurno zaslužne i već postojeće socijalne mreže, koliko god to delovalo čudno.

Dodatno bi istakli da je Google+ u prvim danima bio u probnoj fazi i da se novoj mreži moglo priključiti isključivo po pozivu od prijatelja. Iako je napredaovao znatno brže od svojih prethodnika, i dalje je daleko od pretnje aktuelnim stubovima online druženja. Mada su Facebook i Myspace bili začetnici društvenih mreža, to ih neće zaštititi od Google+ napada. Potencijal za dalji rast je veliki broj Google naloga koji se lako mogu pretvoriti u Google+, no da pomenemo da Facebook trenutno ima oko 750 miliona korisnika.

Pročitajte i:  Google dobio bitku u Australiji

Amerika sa 6,4 miliona ima najviše korisnika. Prati je Indija sa 3,6 miliona, Kanada i Velika Britanija imaju po 1,1 milion, Nemačka 920 hiljada, a Španija 460 hiljada korisnika.

Dosadašnja iskustva prethodnih vodećih socijalnih mreža su pokazala da se na svake dve do tri godine dešavaju značajne promene koje su vodile ka smeni lidera.

Izvor: News.com.au

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: