TrendMicro

Google testira linkove za online kupovinu ispod YouTube videa

Google konstantno traga za načinima na koje bi mogao da poboljša poslovanje, pa je jedan od novih i postavljanje linkova za online kupovinu ispod YouTube videa. Opcija je trenutno u fazi testiranja, te bi linkovi korisnike uskoro mogli da usmeravaju na Google Express, gde će moći da kupuju željene proizvode.

PCPress.rs Image

Tako se novi tip reklama već pojavio ispod nekih video sadržaja kompanije Nike, te su korisnici klikom na ponuđene linkove bivali preusmeravani na lokacije na kojima su mogli da obave željene kupovine. Sve je više prodavaca koji se pridružuju platformi Google Express, pa bi novi načini reklamiranja mogli da privuku još klijenata. Google dobija određeni deo od svih proizvoda koji se prodaju preko Express platforme, te su prihodi iz 2018. godine bili oko milijardu dolara.

PCPress.rs Image

YouTube je ranije već testirao slične opcije, te su tokom prošle godine kreatori postavljali linkove ispod svojih video sadržaja, koji su pratioce usmeravali ka proizvodima koje nude. Ipak, Google bi morao da bude oprezan kada je u pitanju e-commerce oblast, budući da je 2017. godine morao da izdvoji 2,7 milijardi dolara zbog favorizovanja sopstvenih proizvoda u rezultatima internet pretraživanja.

Pročitajte i:  Uspomene u Google fotografijama dobijaju novi izgled i nove funkcije

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,