Prestigio-ASBIS

Google testira modularnu verziju Street View-a

Street View za Google mape pokrenut je pre 15 godina, a Google koristi ovu godišnjicu da izbaci neka ažuriranja, uključujući veliko ažuriranje hardvera za mapiranje Street View-a. Ova funkcija je već neko vreme dostupna na web-u, ali se po prvi put dodaje u aplikaciju Maps.

Google testira modularnu verzija Street View-a

Google odlučio da kreira potpuno nove sisteme kamera

Očigledno, ovo će funkcionisati samo za lokacije na kojima Google ima mnogo istorijskih podataka Street View-a, tako da će ono što ćete moći da pronađete uveliko varirati u zavisnosti od lokacije. Google kaže da koliko često skenira oblasti za Street View zavisi od faktora kao što su koliko se često menja oblast, koliko je popularna i koliko je teško doći do nje. Za one koji su zainteresovani za hardver koji Google koristi za dobijanje podataka Street View-a, kompanija najavljuje veliko ažuriranje svog sistema kamera. Nova kamera ima svu rezoluciju i mogućnosti obrade koje se nalaze u punom automobilu za Street View.

Ovako mali sistem kamera, relativno govoreći, biće mnogo lakši za Google da ga primeni u više oblasti — može se isporučiti bilo gde i montirati na bilo koju vrstu vozila. Google kaže da je istorijski morao da kreira potpuno nove sisteme kamera kako bi odgovarao bilo kojoj oblasti koju žele da snime, ali nova kamera je modularna i prilagodljiva. Kompanija dodaje i četiri nove kolekcije Street View slika sa nekih prilično značajnih lokacija. Piramide Meroe u Sudanu, Duomo u Milanu, Les Invalides u Parizu i Sydney Ferries u Australiji. Da biste proverili ove nove sajtove, posetite Google-ov blog za direktne veze.

Pročitajte i:  Google Street View proslavlja 15. rođendan!

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Data centri 2022

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published.