Google testira opciju za učenje pravilnog izgovaranja reči

Često se događa da javne ličnosti, ali i obični građani, potpuno pogrešno izgovaraju određene reči. Posebno je to izraženo prilikom izgovora fraza na engleskom jeziku, te je Google odlučio da tome stane na put i nauči ih lekciju ili dve.

PCPress.rs Image

Naime, nova opcija speluje tačno, te na taj način informiše o pravilnom izgovoru u trenutku kada korisnik pretražuje značenje reči. Tako nova Learn to Pronounce opcija korisnike uči kako se izgovaraju reči poput “onomatopoeia”, te nudi verzije britanskog i američkog izgovora. Google je i pre ovoga nudio opciju preko koje su korisnici mogli da čuju kako se izgovara neka reč, a ako kliknu na ikonicu koja se pojavljuje pored reči, ali nova opcija nudi bolje rešenje, a naročito u situacijama kada korisnik nije u situaciji da može više puta da presluša kako se izgovara neka reč, budući da nova funkcija nudi način na koji se neka reč izgovara i u tekstualnom formatu.

Slične opcije postoje i u okviru velikih online rečnika, ali Google nudi prečicu koja isključuje posrednike i nudi direktnu informaciju o tome kako se određena reč izgovara.

Pročitajte i:  „Google“ je najtraženija reč na Bingu

Još uvek nije poznato kada će se opcija proširiti i na druge jezike, čime bi se još bolje premostile jezičke barijere, što bi doprinelo boljem razumevanju širom sveta.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: