ASUS ROG Flow

Google testira play/pause taster za video sadržaje u Chrome-u

Teško da postoji neko ko uživa u video sadržajima koji se samostalno pokreću, a posebno u osetljivim situacijama kada skretanje pažnje nije poželjno. Upravo zbog toga bi Google uskoro mogao da doda odgovarajući taster u Chrome pretraživač, koji bi omogućavao da se video sadržaji puštaju i zaustavljaju iz bilo kog otvorenog taba.

Radi se o novoj opciji Global Media Controls koja, kada se jednom aktivira, prikazuje play ikonicu u okviru URL-a, pored bookmark ikonice u obliku zvezdice, a u slučaju da je neki video sadržaj već pokrenut na bilo kojoj lokaciji u okviru pretraživača. Kada se klikne na ikonicu pojavljuje se veća kontrolna tabla na kojoj je moguće puštati, pauzirati, te preskakati video sadržaje. Opcija bi trebalo da se pokaže kao korisna u kontrolisanju sadržaja koji se samostalno pokreću, što je dobrodošla promena budući da je Google nedavno ukinuo opciju za ukidanje zvuka, preko koje je mogao da se isključi zvuk na izabranom web-sajtu.

Opcija je još uvek u početnoj fazi testiranja, a može da se testira preko Canary pretraživača, nakon što se aktivira flag chrome://flags/#global-media-controls.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  62,41% svih Google pretraga generiše 0 klikova
BIZIT Seminar

Tagovi: , , ,