BIZIT 2022

Google testira pokretanje igara direktno iz rezultata pretrage

Jedna stvar koja će pomoći da se podstakne usvajanje igara u cloud-u je što će olakšati pokretanje igre. U tom cilju, Google testira način da pokrene igre jednim klikom iz rezultata pretrage, čak i ako to nije na platformi Stadia.

Google testira pokretanje igara direktno iz rezultata pretrage

Google olakšava korisnicima pokretanje igara

Test ne samo da omogućava korisnicima da direktno pokrenu igru na Stadia platformi, već radi i na Xbox Cloud Gaming, NVIDIA GeForce Now i Amazon Luna. Ako ste upisani u test i tražite igru na jednoj od tih platformi, videćete dugme Play na tabli sa informacijama. Klikom na njega ili ćete pokrenuti igru ili će vas odvesti na odredišnu stranicu na odgovarajućoj platformi za striming.

Već nekoliko godina Google pokazuje korisnicima gde mogu da strimuju filmove i TV serije u rezultatima pretrage. Na primer, ako imate pretplatu na Netflix i tražite Stranger Things na Google-u, moći ćete da počnete da gledate emisiju jednim klikom. Gledajući unazad, malo je čudno da Google nije ponudio ovu funkciju za Stadia od samog početka kako bi promovisao svoju uslugu igranja u cloud-u.

Pročitajte i:  Google želi da YouTube bude vaš izbor za striming centar

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.