BIZIT 2022

Google Translate za prevođenje ojačano veštačkom inteligencijom

Google je objavio offline verzije svojih prevoda koji su ojačani veštačkom inteligencijom, pa oni koji nemaju dovoljno velike internet pakete na svojim mobilnim uređajima, ili planiraju putovanje tokom kojeg bi mogli da ostanu bez signala, sada mogu da otpreme prevode na svoje telefone, a iz Android i iOS aplikacija.

PCPress.rs Image

Prethodno su mogli da se skinu Google Translate rečnici, koji bi doslovno prevodili rečenične konstrukcije, te na taj način samo otežavali komunikaciju. Problem je bio još veći kada se jezik na koji se prevodi prilično razlikovao od maternjeg jezika korisnika, pa čak i u AI prevođenju tu dolazi do grešaka.

Google Translate AI prevodi će biti dostupni na 59 jezika, uključujući, između ostalih, engleski, arapski, nemački, kineski, te Hindi. Prevodi će zauzimati oko 35MB po jeziku, pa tako neće oduzimati mnogo od prostora za skladištenje na mobilnim uređajima. Novu opciju će moći da koriste i oni koji imaju telefone sa lošijim specifikacijama, budući da iz kompanije Google kažu da žele da ovu funkciju donesu do što većeg broja ljudi iz najrazličitijih delova sveta.

Pročitajte i:  Google lansira verziju veb-sajta svoje obrazovne aplikacije Read Along za decu

PCPress.rs Image

Među ponuđenim jezicima se nije našao srpski, a od jezika iz regiona tu su hrvatski, slovenački i makedonski.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,