Zebra

Google u tajnosti kreira social-gaming platformu

Ako je verovati izveštajima, Google pomaže mladom preduzetniku Michaelu Saymanu u izgradnji i lansiranju novog startapa za takozvani „social gaming“.

Naime, na Bloomberg-u je moglo da se pročita da projekat pod imenom Arcade neće biti u vezi ni sa jednom postojećom društvenom mrežom, te da će korisnici kreirati naloge na osnovu svojih brojeva telefona. Igre koje budu ponuđene u okviru ove platforme bi, kako se navodi u izveštaju, mogle da uključuju i neke trivia elemente. Google je potvrdio postojanje platforma Arcade, ali se o detaljima nije govorilo, te je samo nagovešteno da bi platforma mogla da podržava mobilne igre koje bi se igrale sa prijateljima.

Iako se čini da je projekat tek na početku, izgleda da Google već prikuplja informacije iz postojećih igara sa trivia elementima. Takve igre, u okviru kojih se igrači takmiče u poznavanju beznačajnih informacija, mogu da okupe milione korisnika, te se organizuju i javni događaji u okviru kojih se kolege, prijatelji, ili članovi porodice okupljaju kako bi igrali ove igre. Tako Google ne planira da igru veže za neku postojeću platformu, budući da će igra sama za sebe generisati mesto na kojem će se okupljati ljubitelji ovakvih sadržaja, te na taj način privući više jedinstvenih korisnika.

Pročitajte i:  Android šalje Google-u 20 puta više podataka nego što iOS šalje Apple-u

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,