Google u završnoj fazi akvizicije HTC-a

Prema izveštaju tajvanskog Commercial Times-a Google je u finalnom stadijumu akvizicije celog ili dela HTC-a koji se odnosi na poslovanje pametnih telefona. Ova nova vest prati odvojenu vest koja se pojavila krajem avgusta da HTC planira da proda svoje VR poslovanje.

PCPress.rs Image

HTC nekada popularni proizvođač pametnih telefona je u SAD-u doživeo pad nakon nekoliko neusplih lansiranja pametnih telefona. Tajvanska kompanija pravi Google Pixel pametni telefon, što znači da bi ovakva akvizicija odgovarala Google-u.

Commercial Times kaže da se HTC nalazi u lošoj finansijskoj situaciji i Google-ova želja da „usavrši integraciju softvera, sadržaja, hardvera, mreže, cloud-a i AI“ je najverovatnije razlog zašto se Google interesuje za kupovinu HTC-a. Takođe, se navodi da bi kupovina „HTC pametnih telefona R&T tima” bio strateški potez za Google, što nam sugeriše da bi VR poslovanje moglo samostalno da funkcioniše.

UBS-ov (kompanija koja se bavi procenom investicija, imovine, bankarstvom) analitičar je izjavio da bi Google-ova akvizicija HTC-a bila „beznačajna za Alphabet“, pošto već ima u rezervi 95 milijardi dolara.

Pročitajte i:  Google je privremeno postigao sporazum u vezi sa istragom za antimonopolska pravila

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , ,