Google ukinuo popularnu aplikaciju za rudarenje kriptovaluta

U nameri da smanji broj softvera za rudarenje kriptovaluta, Google je u julu unapredio pravila korišćenja za Play Store, i zabranio aplikacije za rudarenje. U tom procesu kompanija je, pored sitnih aplikacija, ukinula i neke veće, a među njima i jednu koja je na korisničke uređaje otpremljena više od milion puta.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o aplikaciji MinerGate, koja nudi uslugu rudarenja na korisničkim uređajima, ali i mogućnost cloud rudarenja na daljinu. Da bi izašao u susret novim Google pravilima MinerGate je iz svoje aplikacije uklonio opciju za rudarenje na uređajima. Ipak, aplikacija se nije vratila na Play Store i nakon načinjenih promena, a pomalo čudi da je uklonjena u rekordnom roku, budući da neke aplikacije koje krše pravila i dalje postoje u okviru Google-ove online prodavnice.

PCPress.rs Image

MinerGate je deo malog broja aplikacija koje su izvršile neophodna ažuriranja, a kako bi izašle u susret novim pravilima, pa iz kompanije smatraju da je aplikacija uklonjena bez razloga, i da se Google ne drži pravila koja sam postavlja.

Izvor: The Next Web

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google ponovo ismejava Apple
PC Press Studio

Tagovi: , , , ,