BIZIT 2022

Google uvodi novine na Gmail servisu

Google je ozbiljno odlučio da rešava sistemske probleme sa svojim servisima koje nudi korisnicima, pa u tom duhu najavljuju i poboljšanja bezbednosti za G Suite, za Google Meet, ali jedna od najvećih najava odnosi se na Gmail. Prošle godine Google je objavio da se pridružio grupi BIMI (Brand Indicators for Mail Identification), koja pritiska da se mejlovi sa overenim logotipovima firmi obeleže specifičnim znakovima.

novo ažuriranje za gmail

Najveća izmena za Gmail servis

Gmail je kroz dug period postojanja pretrpeo veliki broj izmena, a poslednje jesu izmene korisničkog interfejsa, kako bi bio intuitivniji za korisnike. Sada dolazi novo poboljšanje, a vezano je za overu logotipova firmi koje šalju mejlove. Naime, Ako vidite da je neki mejl čekiran plavim simbolom, to znači da iza mejla stvarno stoji kompanija čiji logotip je korišćen. E-poruke će se na taj način autentifikovati pomoću postojećeg sistema DMARC, a zatim postoji sertifikacija koja primenjuje pridruženi logotip, koji treba da uveri ljude da su dobili poštu od kompanije ili ljudi koji i jesu na slikama.

Pročitajte i:  Google počinje testiranje AR naočara sledeće generacije

Google je najavio i velike izmene na bezbednosnom planu za G Suite paket alata, a što se tiče poboljšanja i kada će ona doći do korisnika, Google je objavio da se radi o nedeljama kad će sve početi da se primenjuje u praksi.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,