Google Wear OS konačno dobija osvežen izgled interfejsa

Google-ov operativni sistem, koji je ranije ove godine preimenovan iz Android Wear-a u Wear OS, dobio ke novi izgled. Izmenjen je način prikaza određenih informacija, što donosi pregledniji rad. Na primer, od sada ćete imati mogućnost da na svom pametnom časovniku pregledate više notifikacija odjednom. Ranije je bilo neophodno da se prebacuje sa jedne notifikacione kartice do druge, što možda ne izgleda komplikovano, ali je novi način daleko brži i efikasniji.

PCPress.rs Image

Povlačenjem prsta udesno preko ekrana Google Assistant će prikazati vremensku prognozu, status leta, notifikacije o hotelima ili bilo koji drugi predstojeći događaj. Na ovim ekranima sada postoji mogućnost i podešavanja vremena notifikacija. Google Fit je na Wear OS-u usaglašen sa kružnim dizajnom i prikazom informacija kao u Android aplikaciji. Pri tome, na okruglom ekranu pametnog časovnika, ovaj dizajn izgleda potpuno prirodno.

Nisu u pitanju neke velike izmene, ali čak i ta sitna unapređenja olakšavaju rad korisnicima. Kompanija je objavila da je glavni razlog za ovaj face-lifting brži pristup informacijama i obezbeđivanje proaktivnije pomoći korisnicima. Novi izgled Wear OS-a biće distribuiran na kompatibilne pametne satove od septembra.

Pročitajte i:  Pametne kuće kao deo mejnstrima

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,