Top50 Glas publike

Google za 2019. godinu planira jeftiniji telefon i pametni sat

Tokom prošle godine Google je predstavio veliki broj uređaja, a nastavak tog trenda očekuje se i u 2019. godini. Prema izveštaju koji je objavio Nikkei Asian Review, Google planira nekoliko novih uređaja pod svojim brendom. Prvi od njih mogao bi da bude Pixel telefon u nižoj cenovnoj kategoriji. PCPress.rs Image

 

Nema mnogo detalja o njemu, ali planovi su da njegova cena bude niža od iPhone XR-a (koji u SAD-u košta 749 dolara). Ranije su se pojavljivale informacije o modelima koji bi trebali da imaju 1080p ekrane, Snapdragon 670 procesore, kao i zadnju kameru od 12 megapiksela, pa su to moguće specifikacije pomenutog modela.

Takođe, pominje se da će Google konačno početi da proizvodi sopstveni pametni sat. Do sada je to rađeno u saradnji sa partnerima, kao što je LG, ali nedavna objava akvizicije Fossil-ove smartwatch divizije ukazuje da Google i na ovom tržištu želi da nastupi samostalno. Među ostalim najavama pominju se unapređene verzije Google Home speaker-a, nove sigurnosne kamere, kao i nove verzije high-end Pixel telefona.

Pročitajte i:  Google radi na razvoju tracking lokatora poput Apple AirTaga

Još uvek nema detalja o tome kada će pomenuti hardver biti dostupan. Gledano istorijski, Google je najveći broj svojih „kućnih“ uređaja do sada predstavljao u oktobru, na svom medija događaju, mada to nije pravilo. Na primer, očekuje se da će novi jeftiniji modeli telefona biti predstavljeni ranije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,