Top50 Glas publike

Google zabranjuje oglase i video zapise na Youtube koji prenose lažne vesti o klimatskim promenama

Nakon vakcina, red je došao na cenzuru onih koji pričaju o klimatskim promenama u odrečnom kontekstu. Google je izjavio da više neće prikazivati oglase ili video zapise na Youtube koji promovišu netačne tvrdnje o klimatskim promenama.

PCPress.rs Image

Google odlučan

Oglasi koji se odnose na klimatske promene, kao i video zapisi u buduće moraju da budu u skladu sa ustaljenim naučnim konsenzusom o postojanju i uzorcima klimatskih promena, kako je saopštio tim za oglašavanje kompanije Google. Svi sadržaju koji ne budu u skladu sa ovom odredbom neće biti prikazani.

U najvećoj meri Google će se koncentrisati na sadržaj koji klimatske promene tretira kao prevare ili koji negira da postoji dugoročni trend koji pokazuje da se klima zagreva. Takođe biće ukinute vesti koje negiraju emisiju staklene bašte i ideju da ljudske aktivnosti doprinose klimatskim promenama.

Da li Google na ovaj način sprovodi cenzuru? Uklanjanje drugačijeg mišljenja se može posmatrati i kao jasno izražavanje stava kompanije Google. Pitanje cenzure je sve prisutnije kada je Google u pitanju, pa će biti zanimljivo videti koja je sledeća tema na koju najuticajnijih Interenet pretraživač da stavi „traku na usta“.

Pročitajte i:  YouTube: Prilagođavanje psovkama

Izvor: NewYorkTimes

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,