Top50 Glas publike

Govoru mržnje nije mesto na Twitter-u

Twitter će otpočeti sa primenjivanjem novih pravila koja će ukinuti naloge povezane sa grupama koje šire govor mržnje na platformi ili van nje.

PCPress.rs Image

Politika koju Twitter pokušava da uvede doprineće brisanju ultradesničarskih korisnika. Twitter će takođe početi da kažnjava naloge koji postavljaju slike sa nacističkim obeležjima, kao i one naloge kod kojih su korisničko ime ili biografija dovedene u vezu sa nasilnim ponašanjem. Nove restrikcije uvedene su nakon što je Twitter platforma zloupotrebljena od strane ultradesničarskih i neonacističkih grupa za organizovanje skupa u Šarlotsvilu, u Virdžiniji.

Mesecima unazad, društvene mreže poput Twitter-a i Facebook-a trpe pritisak od strane korisnika u SAD-u i Evropi zbog zauzimanja neutralne pozicije i nepreuzimanja društvene odgovornosti za sadržaj koji se deli na tim mrežama. Nova pravila koja uvodi Twitter trebalo bi da ponude rešenje za ključne probleme sa kojim se susreću digitalni kanali komunikacije, kao što su širenje lažnih vesti, porast rasne tenzije i govor mržnje.

Izvor:Recode

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Musk: Apple preti da će izbaciti Twitter iz App Store-a
eFakture

Tagovi: , , , , , ,