Top50 Glas publike

Gree namerava da istisne Facebook i Zyngu

PCPress.rs ImageJapanski provajder mobilnih igara Gree izjavio je da će u narednoj godini lansirati novu gejmersku platformu koja će istisnuti teškaše poput Facebook-a i Zynge. Kompanija iz Tokija nije mnogo poznata izvan Japana, ali odlučna je da se nametne kao globalni igrač na tržištu mobilnih igara, pogotovo za smartfone. Gree je u aprilu kupila američku gejmersku platformu OpenFeint i tvrdi da trenutno ima sto pedeset miliona registrovanih korisnika. A cilj joj je da stigne do milijarde.

Gree se prvenstveno bavi projektovanjem sistema gejmerskog povezivanja i plaćanja te joj je glavni cilj privlačenje programera igara. Velike kompanije, uključujući Capcom, Konami i Segu, pristale su da lansiraju igrice na novoj platformi. Gree će obezbediti programersku podršku na japanskom, engleskom i kineskom, kao i korisničku podršku na desetak jezika. Direktor kompanije ističe da oni nude društvenu mrežu kao i programersku i gejmersku platformu za razliku od Facebook-a i Zynge koji pružaju samo deo toga.

Gree se razvila u Japanu time što je nudila uglavnom besplatne igre na svojoj platformi i sticala profit od oglašavanja i isplata unutar igara.

Pročitajte i:  Facebook bi trebalo da promeni pravila za ratne objave

Izvor: ComputerWorld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,