Top50 Glasaj

Grozdoberske zanimacije – Red vožnje

Ako ste ove godine rešili da na odmoru proputujete Srbiju autobusom, preporučujemo da ne krećete bez programa Red Vožnje (goo.gl/3pdxL). Pomoću njega ne da ćete zaboraviti na mučno rezervisanje karata i zvanje call centara auto‑prevoznika već će transport autobusom naprasno postati lepo iskustvo.

02_Androoid--Red-voznje

Informacije koje ovaj program nudi su stvarno iscrpne jer možete saznati sve o polascima autobusa iz tačke A u tačku B. Dovoljno je da upišete ime dva grada i po pritiskanju tastera pretraga pred vama će se pojaviti spisak svih registrovanih polazaka. Podaci se smeštaju u tabelu u kojoj se pored vremena polaska i dužine trajanja vožnje nalazi i ime prevoznika. Ukoliko tapnete prstom na bilo koju izlistanu liniju, otvara se nova radna forma u kojoj se nalaze dodatne informacije. Tako se, recimo, dobija mini‑spisak svih stanica na kojima se autobus zadržava na putu do odredišta (bez obzira na to da li se nalaze u gradu ili van njega). Naravno, za svako stajalište postoji vremenski tag u smislu očekivanog vremena dolaska autobusa. Obratite pažnju da se odavde može kliknuti i na ime prevoznika. Tada se dobijaju informacije o broju call centra, te adresi sedišta firme. Ponuđene brojeve moguće je pozvati direktno iz programa. Inače, informacije o prevoznicima mogu se dobiti i iz sekcije s podešavanjima gde su pomenutim podacima pridodati i originalni logotipi kompanija.

Pročitajte i:  Rana Android malware ažuriranje omogućava IM Snooping

Ako put do odredišta zahteva presedanje, program će vas obavestiti i o tome. Sve dobijene informacije mogu se proslediti prijateljima putem društvenih mreža, SMS‑ova, e‑mail poruka i slično. Upravljački interfejs je krajnje jednostavan, a pohvalno je to što aplikacija radi i na engleskom/mađarskom jeziku, što je čini pogodnom i za strance koji se nalaze na proputovanju kroz našu zemlju. Jedina zamerka odnosi se na nepostojanje informacija o ceni karata.

Vladimir Pisodorov

(Objavljeno u časopisu connect 32)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

One thought on “Grozdoberske zanimacije – Red vožnje

  • 3. November 2013. at 20:27
    Permalink

    naj gora stranica u mom zivotu

Comments are closed.