ASUS Moneyback

Grozdoberske zanimacije – Slydris

Ako ste preživeli letnje vrline, vreme je da se pripremite za jesenju sezonu. Pre svega proverite da li ste eliminisali stres, a zatim da li se saobraćaj povratio iz letnje šeme.

02_Androoid--SlydrisPočinje i sezona utakmica pa je važno da budete u toku sa fudbalskim rezultatima. Povremeno možete da se razmrdate pokušavajući da pobedite Novaka Doktovića ili Janka Tapsirevića u jesenjoj teniskoj turneji na severnoameričkom kontinentu.

Slydris (goo.gl/0zW98) je logička igra, a da li je derivat Tetris‑a ili Lines‑a – to je već drugo pitanje. Rekli bismo da je u pitanju simbioza ova dva naslova, igra koja iz oba sveta izvlači najbolje.

Umesto naročitih geometrijskih elemenata viđenih u Tetris‑u, ovde baratate isključivo pravougaonicima veličine jednog, dva i tri polja. Umesto da ih rotirate i tako uklapate u čvrstu celinu, pomerate ih po horizontali. Ako se na novoj poziciji ispod bloka ne nalazi ništa, on pada sve dok ne naiđe na neku prepreku (čitaj: blok). Pomeranje je moguće u levu i u desnu stranu, a ograničeno je rasporedom blokova koji se već nalaze na ekranu. Nakon što odigrate potez, s vrha ekrana „pada“ nova linija blokova sastavljena od određenog broja elemenata nasumičnog rasporeda. Kada na ekranu ponestane mesta za nove blokove, sledi Game Over poruka, baš kao i u Tetris‑u.

Slydris sadrži tri igračka režima. U Infinite‑u cilj je stići što dalje i skupiti što više bodova. Zen režim je osmišljen kao neka vrsta beskonačnog igranja jer ne predviđa zaustavljanje partije nakon što amorfna masa blokova dosegne vrh ekrana. Konačno, režim Survival u vatru baca vreme kao promenljivu. Imate određen broj sekundi da elemente ispomerate po svom nahođenju, nakon čega s vrha ekrana sledi kiša dodatnih blokova. Naravno, tokom igranja nailazićete i na specijalne blokove koji pomažu/odmažu tokom „zidanja“. Pomenućemo blok koji kao magnet privlači nove elemente, zaključane blokove koji ne mogu da se pomeraju, blokove koji pri dodiru s kompozicijom elemenata istiskuju blokove ka dnu ekrana i slično. Posebnu vrstu pomoći čine bombe koje čiste tri linije po vašem izboru.

Vladimir Pisodorov

(Objavljeno u časopisu connect 32)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,